Urbex: Parc Avenue

Gepubliceerd op 14 juli 2021 om 12:40

Gisteren ben ik weer iets leuk gaan doen, als ik op vakantie ben kan ik het toch eens niet laten om te zoeken achter urbexlocaties. En jawel, ik had een pareltje gevonden, een verlaten pretpark/waterpark. Nu is het altijd spannend of het er nog is en nog niet is afgebroken. En of het bereikbaar is ed.

Parc Avenu was een recreatiepark dat bebouwd was op een voormalig vliegveld, geopend in 1990 onder de naam Aerocity. In 1997 werd het park verkocht en uiteindelijk werd het in 2002 gesloten wegens beheers- en veiligheidsproblemen.

Na zes jaar verlatenheid, werd het park in mei 2008 gerenoveerd en heropend onder de naam Parc Avenue. In 2013 verminderde het park zijn attracties en legde ze de focus op het watergebied. Hierdoor verminderde het aantal bezoekers aanzienlijk. Ook klaagden veel mensen over buitensporige prijzen, vuil en beveiligingsproblemen. In december 2014 vroeg het park uiteindelijk de definitieve sluiting aan.

Ondertussen is er al veel afgebroken door vandalen maar ook vanuit hogerhand hebben ze al wat hoge glijbanen afgebroken, vanwege de veiligheid?

 

Het ooit zo mooie park is nu een verwaarloosde site.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.